Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Gold Wing Slovenija
Login

Združenje Gold Wing Slovenija

Odkar Hondin model Gold Wing obstaja, se te vrste motorji vozijo tudi po slovenskih cestah. Prvi Gold Wingi so se začeli v Sloveniji pojavljati po letu 1975, čeprav so bili izjemno redki.


Deset zagnanih ljubiteljev Gold Wing motorjev se je aprila 1999 zbralo na ustanovnem sestanku Gold Wing Cluba (GWC) Slovenija in tako so se začeli vrstiti kilometri, prvi skupni izleti v bližnje in oddaljenejše kraje: Bled, Portorož, Dubrovnik, Mokrine (Nassfeld), na Veliki Klek (Grossglockner), v Stuttgart …. itn. Še danes je to krovni nacionalni klub, ki vključuje lastnike GW motorjev iz vse Slovenije. Smisel združevanja v klubu je bilo vedno – in je še dandanes – predvsem prijetno druženje, izvajanje skupnih potovanj in izletov, medsebojna pomoč, ter vse, kar spada zraven. Ime kluba je zaslovelo po vsej Evropi. Leta 2007 smo bili sprejeti v Evropsko zvezo, Gold Wing European Federation (GWEF).


Od ustanovitve, ko je bilo v klubu 10 članov, pa do dopolnjene prve desetletke delovanja, se je število članov povzpelo na preko sto, vse do sedanje zavidljive številke skoraj 200. Nepopisna želja po daljših izletih in obiskih srečanj po vseh evropskih državah, ki jo pozna vsak navdušen motorist, se je s povečevanjem članstva ter vstopom v GWEF močno povečala. Tako v Evropi sploh ni več države, ki je člani GW Slovenija še ne bi obiskali, od Portugalske do Nordkapp-a. Še več: nekateri so bili s svojimi Goldwingi tudi v Afriki in v azijskem delu Rusije.


Združenje Gold Wing Slovenija je krovno združenje Slovenskih Goldwingrajev in edino preko katerega postanete Slovenski član v GWEF ter tako zastopate Republiko Slovenijo na motorističnih srečanjih v tujini.

pomembni mejniki

od ustanovitve davnega leta 1999 do danes

Priključitev v Gold Wing Evropsko Federacijo

Zaveza, katero smo sprejeli s priključitvijo v GWEF, da vsako leto organiziramo srečanje, katerega se udeležijo Goldwingerji iz vseh držav, ki so včlanjeni v zvezo, nas seveda ne obremenjuje, ampak vsakič posebej izpolnjuje in navdušuje.

Srečanje smo prvič priredili v letu 2007 na Bledu, v avtocampu...

Preberi več...

GWC Slovenija se preimenuje z Združenje Gold Wing Slovenija

Jesen 2012 je prinesla neprijetno presenečenje, povezano z močno izraženimi ambicijami posameznikov, v katerem pa je bilo tudi nekaj dobrega. Vrste članstva so se očistile in GW Slovenija je danes močnejši kot kadarkoli.

Vse od ustanovitve kluba leta 1999 pa do...

Preberi več...

Dobrodelnost Združenja Gold Wing Slovenija

V želji, da bi združenje postalo tudi širše družbeno koristno in prepoznavno, smo leta 2009 odprli transakcijski račun, ki je bil namenjen zbiranju sredstev pomoči potrebnim. Denarnim sredstvom, ki so se nabrala smo dodali še denarno pomoč naših sponzorjev, nekaj primaknili iz naše klubske blagajne ter v letu 2010 vse skupaj...

Preberi več...

Ohranitev Združenja Gold Wing Slovenija

V prihodnje si v klubu želimo ohraniti in še povečati število zadovoljnih članov. Izpeljati si želimo še veliko varnih voženj, lepe izlete in potovanja, organizirati uspešna moto srečanja na Evropskem nivoju, ob tem pa ohranjati in sklepati nova prijateljstva ter promovirati Republiko Slovenijo. Želim vam veliko prijetnih kilometrov in seksi ovinkov, ne glede na to, ali jih boste prevozili z avtomobilom, kakršnimkoli motorjem ali z Goldwingom!

Jože Planinc

Predsednik Združenja Gold Wing Slovenija

Kontakt

  • +386 41 686 509

  • © 1999-2024 Gold Wing Slovenija. All rights reserved.