Objavljamo članek, z dne 5.9.2016, iz Notranjsko – primorskih novic o čudovitem skupnem izletu Združenja GoldWing Slovenije in člani Zveze paraplegikov Slovenije.


Z Gold Wing motoristi po deželi kontrabanta

Loška dolina – Motoristi Gold Wing kluba Slovenije so članom Zveze paraplegikov Slovenije z mogočnimi Hondinimi motorji pripravili že kar nekaj nepozabnih izletov. Najprej so jih popeljali iz Pacuga v Lipico, na drugem izletu so obiskali Branik na Krasu, na tretjem pa vojaški muzej v Pivki. Tokratni, četrti izlet pa sta »glavna« organizatorja kantavtor Samo Glavan in Jani Trdina z Združenjem Goldwing Slovenije, Zvezo paraplegikov Slovenije in Zavodom Ars Viva, izlet pripravila po deželi kontrabanta.

Kakšnih petindvajset motoristov s predsednikom združenja Jožetom Planincem na čelu in približno tolikimi paraplegiki in tetraplegiki se je 3. septembra zbralo pred Zavodom Ars Viva v Podcerkvi v Loški dolini. Po predsednikovem pozdravnem nagovoru so izletniki s pomočjo voznikov sedli na motorje in karavana, ki sta jo na motorjih spremljala dva vojaška policista Slovenske vojske, je krenila do Bloške police.

Pot jih je naprej vodila do naselja Volčje in njenega slikovitega jezera ter Lužarjevega klanca do Velikih Lašč. Tam so se usmerili proti Ribnici, pri Žlebiču zavili proti Sodražici in se preko Nove vasi po slabih dveh urah vrnili nazaj v Podcerkev.

Nekateri člani so lahko izbrali tudi krajši izlet do zanimivega gradu Snežnik. Vsak izlet, ki ga pripravijo Gold Wing motoristi je nepozaben in po svoje zanimiv. Še posebej, ker je vožnja s temi udobnimi potovalnimi motorji lahko tudi polna adrenalina. Honda Goldwing je motor, ki izstopa,saj se lahko s ceno, udobjem in detajli kosa z avtomobili. Po novem pa tudi z varnostjo in razkošjem. Je namreč prvi motor z vgrajenim airbagom in navigacijo.

Po izletu so se zadržali še na družabnem srečanju in strnili vtise, gostitelj Benjamin Žnidaršič pa jim je predstavil Zavod Ars Viva. Udeleženci izleta so si bili enotno, da je bil dan enkrtaten in občutki nepozabni. Ob tej priložnosti je Združenje Gold Wing Slovenije Janiju Trdini za organizacijo srečanj podelilo posebno priznanje.

JL – BŽ